Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Πιτάκια στο φούρνο με τυρί

Υλικά
4-5 κουταλιές βούτυρα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι νερό
4 αυγά
100 γραμ. γραβιέρα
½ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση  
Βάζουμε το νερό να βράσει μαζί με το αλάτι και το βούτυρο. Όταν το βούτυρο λιώσει, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι μονομιάς. Ανακατεύουμε γρήγορα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα επάνω στη φωτιά, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, μέχρις ότου η μάζα να ξεκολλάει από τα πλαϊνά τοιχώματα της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε αυτή τη μάζα σε μια σαλατιέρα.
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε 3 αυγά ένα ένα, προσέχοντας να ενσωματώνεται καλά το κάθε αυγό πριν προσθέσουμε το επόμενο. Σπάμε το τέταρτο σε μπολ, το χτυπάμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε μόνο το μισό μέσα στη ζύμη. Τρίβουμε χοντρά τη γραβιέρα και την προσθέτουμε στη ζύμη. ρίχνουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Με κουτάλι παίρνουμε από τη ζύμη κομματάκια (σαν καρυδάκια) και τα τοποθετούμε, στο βουτυρωμένο πυρέξ, αφήνοντας μεταξύ τους αρκετό διάστημα. Αλείφουμε με ένα πινέλο το υπόλοιπο μισό αυγό που έχουμε φυλάξει πάνω στα πιτάκια. Τρυπάμε με ένα πιρούνι στην κορφή τους.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο στους 150 βαθμούς. Αφήνουμε να ψηθούν 20-25 λεπτά μέχρις ότου αποκτήσουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. Σερβίρονται ζεστά.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: