Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Κρεμώδες κοτόπουλο με πατάτες χωρίς λακτόζη

Υλικά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό μπούτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κρεμμύδι σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι μανιτάρια portobello, να είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με τις πατάτες σε κύβους
2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο, τα φύλλα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χωρίς λακτόζη

1 κουταλιά σούπας άμυλο αραβοσίτου (νισεστέ)
2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
2/3 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τεμαχισμένο

Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάλτε μια κουταλιά λάδι και σε δηνατή φωτιά σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγάλτε κάθε κομμάτι και αφήστε το στην άκρη σε ένα μπολ.
Στην ίδια κατσαρόλα βάλτε την δεύτερη κουταλιά λάδι και φέρτε την θερμοκρασία στο μισό. Ρίχτε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.


Προσθέτουμε τις πατάτες σε κύβους και ανακατεύουμε. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα πατάτες και να πάρουν κάποιο χρώμα.
Προσθέστε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και μια άλλη πρέζα αλάτι και πιπέρι και δοκιμάσετε. Ανακατέψτε.
Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας καλά για να ξεκολλήσουν τυχόν κομματάκια από το κάτω μέρος της κατσαρόλας (εκεί είναι η γεύση!)


Επιστρέψτε το ψημένο κοτόπουλο στην κατσαρόλα σας, τοποθετώντας κάθε κομμάτι στη σάλτσα. Αφήστε στην φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς λακτόζη στη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Βράζουμε για άλλα 3 λεπτά και βάζετε 2-3 κουταλιές της σούπας από την κατσαρόλα (προσεκτικά, είναι ζεστό) σε ένα μικρό μπολ ή φλιτζάνι.


Προσθέστε άμυλο αραβοσίτου (νισεστέ) στο μπολ και χτυπήστε καλά με ένα πιρούνι.
Αργά προσθέστε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας για να ενωθεί. Μπορεί να χρειαστούν ένα λεπτό ή δύο για να πήξει η σάλτσα σας  ίσως να μην χρειαστείτε ολόκληρο το μείγμα (νισεστέ), οπότε προσέχετε!
Προσθέστε το σπανάκι και την παρμεζάνα στην σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με ένα επιπλέον κλαδάκι δεντρολίβανου (προαιρετικά) και σερβίρετε αμέσως.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: