Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Σοκολατάκια

Υλικά
600 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο αδιάλυτο
ελάχιστο αλάτι
3 δόσεις βανίλια
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα

Εκτέλεση
Κόβετε την σοκολάτα σε κομματάκια και την βάζετε να λιώσει σε μπεν μαρί. Την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και προσθέτετε, αφού την αποσύρετε από την φωτιά, το γάλα, το αλάτι, την βανίλια και τα καρύδια.

Στρώνετε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και αδειάζετε μέσα το μίγμα της σοκολάτας. Το απλώνετε σε όλη την επιφάνια. Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε μέχρι να παγώσει και να στερεοποιηθεί. Θα χρειαστούν περίπου 2 ώρες.
Βγάζετε την σοκολάτα από το ταψάκι και αφαιρείτε την λαδόκολλα. Την κόβετε σε μικρά κομματάκια. Διατηρείτε τα σοκολατάκια κλεισμένα σε ένα κουτί.

Αν θέλετε να τους δώσετε σχήμα όταν έχουν αρχίσει να σταθεροποιούνται κόβετε την πάστα σε σχήματα με κουπ πάτ και συνεχίζεται το πάγωμα. Το υπόλοιπο μίγμα το απλώνετε πάλι και το κόβετε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: