Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Κοτόπουλο με μπέικον και άσπρη σάλτσα κρασιού

Υλικά
300 γραμ. μπέικον κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό χωρίς κόκαλα στήθος κοτόπουλου
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
250 γραμ μανιτάρια κονσέρβα ή φρέσκα
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
150 γραμ. μοτσαρέλα

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να είναι αλ τέντε.
Ψήνετε σε τηγάνι το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το και βάλτε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια και το περνάμε με αλάτι και πιπέρι και το μαγειρεύουμε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει ωραία και στις δύο πλευρές. αφαιρέστε το κοτόπουλο και αφήστε το στην άκρη.
Περνάμε από το τηγάνι τα μανιτάρια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι, μαζί με την κρέμα γάλακτος και όταν πάρει βράση ρίχνουμε το τυρί ανακατεύοντας συνεχώς.
Ανακατέψτε το μπέικον, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο στη σάλτσα στο τηγάνι. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να σιγοβράσει μέχρι να γίνει κοτόπουλο - 10 - 15 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και σερβίρετε με σάλτσα πάνω από κοτόπουλο.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: