Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Πατατάκια γεμιστά

Υλικά
1 κιλό μικρές πατάτες
 400 γραμ. κασέρι
300 γραμ. αλεύρι
1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
3 αυγά
400 γραμ. βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση  

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις καθαρίζουμε αμέσως. Με μυτερό μαχαίρι κάνουμε τρύπα στις πατάτες. Στο άνοιγμα που κάναμε βάζουμε ένα κομμάτι κασέρι φροντίζοντας να εφαρμόσει καλά και το κλείνουμε με 2 κομματάκια πατάτα από εκείνη που βγάλαμε. Με το αλεύρι και ελάχιστο νερό κάνουμε χυλό. Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα πολτοποιημένη, τα αυγά χτυπημένα, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και κάνουμε έναν αραιωμένο χυλό. Μέσα στον χυλό βουτάμε τα πατατάκια από όλες τις μεριές φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και τα τηγανίζουμε σε καυτό βούτυρο ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: