Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Λαχανοντολμάδες με ζυμαρικά φουρνιστοί

Υλικά
16-18 φύλλα λάχανο
200 γραμ. μακαρόνια
100 γραμ. κιμά από χοιρινό ή μοσχάρι
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
150 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας

Εκτέλεση
Ζεματάτε τα φύλλα σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Τσιγαρίζετε σε τηγάνι το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το λάδι και τον κιμά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10'. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε τον τοματοχυμό και το 1 φλιτζάνι ζωμό και συνεχίζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Βράζετε τα μακαρόνια αφού τα έχετε σπάσει στα 4 και τα στραγγίζετε.
Αναμειγνύετε τα μακαρόνια με το μίγμα του κιμά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το μισό τυρί και ανακατεύετε. Μοιράζετε τη γέμιση στα φύλλα και τα τυλίγετε. Τοποθετείτε τους ντολμάδες σφικτά τοποθετημένους σε πυρίμαχο ταψί. Περιχύνετε με τον υπόλοιπο ζωμό, σκορπίζετε το βούτυρο σε κομματάκια και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Σκεπάζετε με το αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο στους 180° για μισή ώρα.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: