Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Χταπόδι σκορδαλιά

Υλικά
300 γραμμ. χταπόδι (ένα πλοκάμι ή περισσότερα)
2 κιλά πατάτες
5-6 σκελίδες
σκόρδο λάδι καλό

Εκτέλεση
Βάζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με καθαρό νερό να βράσει ώσπου να μείνει λίγο ζουμί.
Αδειάζουμε το ζουμί σε άλλη κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τις πατάτες καθαρισμένες να βράσουν.
Καθαρίζουμε καλά το σκόρδο και το χτυπάμε με λίγο λάδι σε γουδί. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Παίρνουμε από την κατσαρόλα λίγες λίγες τις πατάτες, τις πατάμε να γίνουν αλοιφή τις ρίχνουμε στο μπολ με το σκόρδο. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τις πατάτες με το σκόρδο και τα δουλεύουμε με λίγο λάδι. Αν η ζύμη είναι σφιχτή την αραιώνουμε με το ζουμί του χταποδιού, όσο Θέλουμε. Την αδειάζουμε σε πιάτο, ρίχνουμε επάνω λάδι και σερβίρουμε. Κόβουμε το χταπόδι σε μερίδες και το τοποθετούμε πάνω στην σκορδαλιά.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: