Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ντοματόσουπα με τυρί και μπέικον

Υλικά
100 γραμ. κομμένο μπέικον σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
2 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
4 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
¼ κιλού κατσικίσιο τυρί και επιπλέον για γαρνίρισμα
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Βάλτε κομμάτια μπέικον σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε έως ότου το λίπος φύγει και το μπέικον είναι τραγανό, περίπου 7-10 λεπτά.

Αφαιρέστε το μαγειρεμένο μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας να τραβήξει περίσσιο λίπος και αφήστε το στην άκρη.
Αφήστε το λίπος από μπέικον στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και ανακατέψτε για να τα σοτάρουμε περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το περιχεόμενο του τηγανιού και ξύστε τα κομμάτια με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέστε τον ζωμό, τις ντομάτες και τον πολτό ντομάτας και ανακατέψτε. Φέρτε το μείγμα να σιγοβράσει.
Όταν η σούπα σιγοβράζει αφαιρέστε από την σούπα τα στερεά υλικά με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε ένα μπλέντερ χτυπώντας τα να γίνουν χυλός.


Προσθέστε κατσικίσιο τυρί σε σούπα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Προσθέστε τον χυλό από το μπλέντερ και το γάλα στην κατσαρόλα με τον ζωμό και ανακατέψτε ξανά μέχρι η σούπα να είναι ομαλή και βελούδινη.



Βάζετε τη σούπα σε ξεχωριστά κύπελλα και την κορυφή με ένα κουταλάκι κατσικίσιο τυρί, μια χούφτα από το μπέικον που έχετε μαγειρέψει στην αρχή και ένα κλαδάκι μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: