Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Πιπεριές γεμιστές με τυρί

Υλικά
10 μέτριες πιπεριές για γέμισμα
10 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο
3-4 αυγά
γάλα εβαπορέ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι και βασιλικός
Λάδι
5-6 ώριμες ντομάτες
2 κρεμμύδια
λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε. Τις χαράζουμε στο επάνω μέρος, προσέχοντας να μην αποκολληθεί το καπάκι τους και βγάζουμε με προσοχή τους σπόρους. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές τόσο, ώστε να μισοψηθούν. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να περιμένουν.
Στο λάδι που τηγανίσαμε τις πιπεριές ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα να σωταριστούν ελαφρά και μετά τις ντομάτες τριμμένες.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση: Βάζουμε σε ένα μπολ τα τυριά, ρίχνουμε το βούτυρο μαλακό και πατάμε με ένα πιρούνι για να αναμειχθεί καλά με τα τυριά. Χτυπάμε τα αυγά καλά και τα προσθέτουμε στο μίγμα τυριών. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και γάλα τόσο ώστε το μίγμα να παραμείνει πηχτό. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές, τις σκεπάζουμε με το καπάκι τους και τις βάζουμε σε ένα πυρέξ. 


Δοκιμάζουμε την σάλτσα και όταν γίνει περιχύνουμε με αυτή τις πιπεριές. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε τις πιπεριές με λίγο τριμμένο τυρί. Τις βάζουμε στον φούρνο και τις ψήνουμε λίγη ώρα.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: