Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Πιροσκί πατάτας με κιμά και τυρί

Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας καλαμποκάλευρο (νισεστέ)
200 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σούπας πολτό τομάτας
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό
80 γραμ. τυρί γκούντα κομμένο μπαστουνάκια

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες καλά και τις σουρώνουμε. Τις πατάμε με το πιρούνι ή με το μηχάνημα του πουρέ. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε τον πολτό τομάτας και ανακατεύουμε να ψηθεί καλά. Τέλος ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό.


Στο μπολ που έχουμε βάλει τον πουρέ πατάτας ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, το αυγό και το νισεστέ. Ανακατεύουμε καλά να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Παίρνουμε μια κουταλιά σούπας πουρέ πατάτας και τον ανοίγουμε στην φούχτα μας σαν ένα βαρκάκι.


Βάζουμε μία κουταλιά σούπας κιμά και από πάνω ένα μπαστούνι από το τυρί. 
Κλείνουμε με άλλη μια κουταλιά σούπας πουρέ και το διαμορφώνουμε σε ένα οβάλ μπαλάκι.


Ψήνουμε σε κατσαρόλα που έχουμε μέσα λάδι να κάψει. 


Όταν πάρουν τα πιροσκί μας χρώμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει το περίσσιο λάδι.




Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: