Υλικά
200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι νερό
5 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού Νες καφέ
1 βανίλια
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
250 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί
Εκτέλεση
Βάζετε σε μπέν μερί την σοκολάτα μαζί με το νερό.
Ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Χτυπάτε τους κρόκους αυγών και
τα προσθέτετε στην σοκολάτα, μαζί με την βανίλια και τον Νες καφέ. Χτυπάτε τα
ασπράδια με ελάχιστο αλάτι σε μαρέγκα σφικτή και ρίχνετε την ζάχαρη.
Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά. Προσθέτετε την μαρέγκα
στο μίγμα σοκολάτας και το ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε την κρέμα σοκολάτας σε
ένα μπολ και το σερβίρετε γαρνιρισμένο με σαντιγί. Μπορείτε να τα εμπλουτίσετε
και με βύσσινο γλυκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου