Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Λάχανο με κιμά

Υλικά
2 κιλά λάχανο
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 μέτριο κρεμμύδι
1/4 κιλού λάδι
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
3 - 4 ντομάτες φρέσκες ή 1 γεμάτη κουταλιά πελτές
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε το λάχανο, το πλένουμε και το βάζουμε στη φωτιά με νερό να πάρει μια βράση.
Στραγγίζουμε το ζουμί για να φύγει ή βαριά μυρωδιά του.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το λάδι. Βάζουμε και τον κιμά, τον ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και τον αφήνουμε στη φωτιά ώσπου να πιει το ζουμί του.
Προσθέτουμε τη ντομάτα περασμένη από τρυπητό, το λάχανο, αλάτι και πιπέρι, λίγο νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει καλά και να μείνει μόνο με το λάδι του. Όταν το κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρό.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: