Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Στριφτάρι

Υλικά 
Για την ζύμη
1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 κουταλιά σούπας λάδι
1 φλιτζάνι νερό με 1 κουταλάκι αλάτι

Για την γέμιση
1 κιλό τυρί φέτα
1 κεσές γιαούρτι πρόβιο
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
2 κουταλιές βούτυρο
5 αυγά
1/2 κιλό λάδι


Εκτέλεση
Με τα υλικά της ζύμης πλάθουμε μία όχι πολύ σφιχτή ζύμη και την χωρίζουμε σε 6 τεμάχια. Μετά τα ανοίγουμε σε φύλλα ψιλά. Χτυπάμε
τα αυγά, τρίβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το γιαούρτι, το βούτυρο και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Αφού έχουμε όλα τα φύλλα έτοιμα, λαδώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε ένα ένα τα φύλλα πάνω στο τραπέζι και αρχίζουμε να ρίχνουμε το υλικό από εδώ και από εκεί και μετά ραντίζουμε με λάδι το φύλλο. Αρχίζουμε να το τυλίγουμε σε ρολό. Μετά το στρίβουμε 3-4 φορές σαν σαλίγκαρο Και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και στα άλλα φύλλα. μετά ραντίζουμε με αρκετό λάδι την επιφάνεια της πίτας. Την ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: