Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Κοτόπουλο Τυραύγουλο Σαντορίνης

Υλικά
1/4 φλιτζανιού παρθένο Ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κοφτή κουταλιά σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ξερό κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
2 μεγάλα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
3/4 φλιτζανιού τριμμένο κεφαλοτύρι ή οποιοδήποτε σκληρό τυρί

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε στο καυτό λάδι, γυρίζοντάς το για να κοκκινίσει απ' όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε στην άκρη. Προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με αλεύρι, ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου το αλεύρι να ροδίσει (1 – 2 λεπτά). Βάζουμε πίσω το κοτόπουλο, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Χύνουμε μέσα το κρασί και νερό, ίσα- ίσα να καλύπτει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το κοτόπουλο ώσπου να μαλακώσει αρκετά, περίπου μία ώρα.
Χτυπάμε τα αβγά ελαφρά σε μικρό μπολ. Χύνουμε 3 - 4 κουταλιές από το ζωμό της κατσαρόλας στα αβγό σε αργή, σταθερή ροή χτυπώντας με το σύρμα, όπως κάνουμε για αβγολέμονο. Ανακατεύουμε μέσα το τυρί και χύνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 - 2 λεπτά ακόμα σε πολύ σιγανή φωτιά. Βγάζουμε τα φύλλα δάφνης. Σερβίρετε ζεστό.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: