Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Μανιτάρια στιφάδο

Υλικά (Για 4 άτομα)
1 κιλό μεγάλα μανιτάρια
3-4 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
450 γραμ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβετε τα μανιτάρια στα δύο, τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα αφήνετε να σταθούν για 30 λεπτά. Τα ξεπλένετε με νερό και τα στραγγίζετε καλά.
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Προσθέτετε το κρασί, τα ντοματάκια μαζί με τους χυμούς τους, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το βράσιμο για 20 – 30 λεπτά περίπου.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: