Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Ρεβίθοπιτάκια

Υλικά Για την ζύμη
1 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι βούτυρο
αλεύρι όσο πάρει
1 κουταλάκι κοφτό γλυκού μπέικιν
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
400 γραμ. ρεβίθια
2 κουταλιές γλυκού σόδα
40 γραμ. βούτυρο
2 μικρά κρεμμύδια
λίγη ρίγανη
1 λεμόνι
1 κρόκος
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Μουσκεύετε τα ρεβίθια για αρκετές ώρες πριν. Τα σουρώνετε και ρίχνετε 2 κουταλιές σόδα. Μετά από 15' τα πλένετε με ζεστό νερό και τα ξεφλουδίζετε. Μετά το ξεφλούδισμα τα πλένετε πάλι και τα βράζετε. Όταν βράσουν τα ξαφρίζετε και αφού τα βγάλετε από το νερό τους και τα στραγγίξετε καλά τα λιώνετε.
Ανακατεύετε και δουλεύετε καλά όλα τα υλικά της ζύμης. Την αφήνετε περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Κατόπιν ανοίγετε φύλλο και με κούπ πατ βγάζετε μικρά στρογγυλά φύλλα.
Σε ένα τηγάνι βάζετε 40 γραμ. βούτυρο. Προσθέτετε 2 μικρά κομμένα κρεμμύδια. Όταν ροδίσουν κατεβάζετε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια στον πουρέ που κάνατε με τα ρεβίθια. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και λίγη ρίγανη. Βάζετε στο κέντρο ακριβώς των φύλλων από 1 κουταλιά μίγμα. Πατάτε τις άκρες των φύλλων να κλείσουν και τους δίνεται έτσι σχήμα βαρκούλας. Περνάτε από πάνω με κρόκο αυγού και τα τοποθετείτε σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: