Υλικά
175 γραμ. πλιγούρι
12 κάστανα βρασμένα
120 γραμ. μανιτάρια ψιλοκομμένα (πλευρώτουs, πόρτο μπέλο)
1 κρεμμύδι τριμμένο
60 γραμ. τριμμένο καρότο
60 γραμ. ψιλοκομμένο σέλερι
1 κουταλάκι γλυκού Θυμάρι
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό βερμούτ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζετε το πλιγούρι σε άφθονο κρύο νερό για 2 ώρες. Το
σουρώνετε και το φυλάτε σε ένα σουρωτήρι. Κόβετε τα κάστανα σε 4 κομμάτια το
καθένα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και
σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα
υγρά και να μείνει μόνο το λάδι. Ρίχνετε μέσα τα τριμμένα καρότα, τα κομματάκια
του σέλερι και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το μουλιασμένο πλιγούρι, ανακατεύετε και
προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το μείγμα
να βράσει καλά, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο τον ζωμό. Ρίχνετε το βερμούτ,
ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρει βράση. Περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί το
βερμούτ από το φαγητό. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζετε με
μια υφασμάτινη πετσέτα και αφήνετε να χλιαρύνει. Ρίχνετε μέσα τα κομμένα
κάστανα, ανακατεύετε μέχρι το πλιγούρι να γίνει σπυρωτό και σερβίρετε σε μεγάλη
σαλατιέρα. Τρώγεται χλιαρή και συνοδεύει οποιοδήποτε φαγητό ή σερβίρεται και ως
πρώτο πιάτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου