Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Κέικ με καφέ και γλάσο μόκα

Υλικά Για το κέικ
2 φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια Ζάχαρη  \  220 γραμ.Βούτυρο
2 Αυγά ελαφρά χτυπημένα  \  2 φλιτζάνια ξινόγαλο
3 κουταλιές σούπας Κόκκους στιγμιαίου καφέ
2 Βανίλιες σκόνη  \  1/4 κουταλάκι γλυκού Αλάτι
2 Στρογγυλές φόρμες ή ταψιά αντικολλητικά
Για το γλάσο
430 γραμ. Ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές σούπας Κόκκους στιγμιαίου καφέ
170 γραμ. Βούτυρο φρέσκο (εκτός ψυγείου)
4 κουταλιές σούπας Κρέμα γάλακτος πλήρης


Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια με ένα κουτάλι.
Σε μικρό κατσαρολάκι βάλε το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Διάλυσε τον καφέ σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό, πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και άφησε να πάρει μια βράση για λίγα δευτερόλεπτα.
Στο μίξερ χτυπάτε καλά το ξινόγαλο με τα αυγά. Ρίξε το μείγμα βουτύρου -καφέ στο μείγμα αλευριού και ανακάτεψε απαλά ώστε να ενοποιηθούν. Έπειτα πρόσθεσε το μείγμα των αυγών και ανακάτεψε ώστε να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Αφού μοιράσεις τον χυλό του κέικ στις δύο βουτυρωμένες φόρμες, τοποθέτησέ το στον φούρνο για 22-24 λεπτά. Βγάλε τις φόρμες από τον φούρνο και άφησέ τις να κρυώσουν τελείως.
Για το γλάσο, χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί βάζοντας αρχικά 3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος για να ελέγξεις την υφή. Αν χρειαστεί προσθέστε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ώστε το γλάσο να είναι αφράτο και να μπορεί να στρωθεί εύκολα στο κέικ.


Για τη συναρμολόγηση, βάλτε σε πιατέλα το ένα κέικ, άπλωσε μια παχιά στρώση γλάσο και τοποθέτησε επάνω το άλλο κέικ. Με μια σπάτουλα κάλυψε το επάνω μέρος με το υπόλοιπο γλάσο. Το κέικ είναι έτοιμο για σερβίρισμα!


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: