Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Κέικ πορτοκαλιού με γιαούρτι

Υλικά
2 φλιτζάνια γιαούρτι
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
2 φλιτζάνια βούτυρο γάλακτος
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια (1 κουταλιά σούπας)
4 αυγά
4 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
Άχνη ζάχαρη
Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
3 – 4 Φλούδες πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλα


Εκτέλεση
Χτυπάμε σε λεκάνη το βούτυρο, τους κρόκους και την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον χυμό, το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες, ανακατεύοντας συνέχεια. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μίγμα διαδοχικά το αλεύρι, το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια μαριζ καλά.
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, αδειάζουμε μέσα το γλυκό, το ισιώνουμε και το ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι. Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκάλι και την κανέλα και το σιροπιάζουμε όταν είναι και τα δύο ζεστά. Πασπαλίζουμε το γλυκό με την άχνη όσο είναι ακόμα ζεστό. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι, το κόβουμε σε κομμάτια.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: