Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Πουγκάκια με χοιρινό, πράσα & Φέτα

Υλικά (για 16 πουγκάκια)
16 φύλλα κρούστας
800 γραμ. χοιρινό ψαχνό κομμένο σε κυβάκια
2 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
3 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
3-4 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 Κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 00 ml κρέμα γάλακτος
350 γραμ. φέτα τριμμένη
4-5 αυγά
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε τα 2/3 από το βούτυρο και σοτάρετε το χοιρινό για 8 -1 Ο λεπτά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα πράσα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 -6 λεπτά ακόμη. Αλατοπιπερώνετε.
Κατόπιν το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Ρίχνετε σε ένα μπολ το μείγμα χοιρινού, πράσου, προσθέτετε τον μαϊντανό, τη φέτα και τέλος τα αυγό χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά το μείγμα. Κόβετε κάθε φύλλο ζύμης σε 2 τετράγωνα κομμάτια τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο και βάζετε στο κέντρο κάθε τετραγώνου αρκετή γέμιση. Κλείνετε τα πουyκάκια στρέφοντας ελαφρά το φύλλο και τα τοποθετείτε σε ταψί. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: