Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Παντεσπάνι

Το παντεσπάνι είναι η βάση για τούρτες. Μπορεί να γίνει με σοκολάτα, βανίλια, πορτοκάλι αλλά και να έχει μέσα ξυρούς καρπούς.
Εμείς σας δίνουμε μια εκδοχή που χρησιμοποιούμε συχνά στις τούρτες μας.

Υλικά
6 αυγά
150 γραμ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα 1 λεμονιού
150 γραμ. αλεύρι
1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση
Χτυπάτε τους κρόκους και προσθέτετε λίγη λίγη την ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας μέχρι να γίνουν οι κρόκοι άσπροι και αφράτοι. Χτυπάτε τα ασπράδια σε πυκνή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στους κρόκους. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού και αμέσως μετά το αλεύρι ρίχνοντας από το κόσκινο. Ανακατεύετε καλά τα υλικά χωρίς να τα χτυπάτε. Στρώνετε τη ζύμη σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και την ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: