Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Μους με σοκολάτα και καφέ

Υλικά
100 γραμ. Σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
50 ml Καφέ espresso
30 γραμ. Βούτυρο φρέσκο
3 Αυγά
200 γραμ. Ζάχαρη
Κόκκοι καφέ
για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Κόψε σε κομματάκια τη σοκολάτα και βράσε την μαζί με το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατεύοντας απαλά. Μόλις λιώσει απομακρύνετε το αμέσως από τη φωτιά.
Χτύπησε τα ασπράδια των 2 αυγών και πρόσθεσε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα έτσι ώστε να γίνει μια πολύ σφιχτή μαρέγκα.
Στο χλιαρό μείγμα της σοκολάτας πρόσθεσε τους 2 κρόκους που έχετε χτυπήσει και ανακάτεψε καλά. Έπειτα πρόσθεσε τον καφέ και ανακάτεψε ομοιόμορφα ώστε να γίνει μια πλούσια, ομοιογενής κρέμα.

Πρόσθεσε το 1/3 της μαρέγκας και ανακάτεψε καλά για να δέσει τέλεια με την κρέμα. Την υπόλοιπη μαρέγκα πρόσθεσέ την σε 3 δόσεις ανακατεύοντάς τη με μια σπάτουλα και με απαλές κινήσεις για να παραμείνει αφράτο το μείγμα.
Γέμισε μπολάκια, κούπες, ή χαμηλά ποτήρια με τη μους και άφησέ τα να παγώσουν στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν τα σερβίρεις.
Για εντυπωσιακό αποτέλεσμα, σέρβιρε με μερικούς κόκκους καφέ κι αν Θες μια κουταλιά σαντιγί.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: