Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Τάρτα με κρέμα πορτοκαλιού και αμύγδαλα

Υλικά για τη βάση
150 γραμ. μπισκότα
50 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Υλικά για την κρέμα
Χυμό από 4 λεμόνια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κρόκοι αυγού
1 αυγό
400 γραμ. Ζαχαρούχο γάλα
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα μπισκότα, ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τοποθετούμε σε μια φόρμα τάρτας ή κατά προτίμηση σε τσέρκι διαμέτρου 20 εκ, πιέζοντας τη ζύμη προς τα κάτω και προς τα τοιχώματα.

Ανακατεύουμε τους κρόκους με το Ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το χυμό από τα λεμόνια. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με αυτήν την τάρτα. Πασπαλίζουμε όλα την επιφάνεια της τάρτας με το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: