Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Σαλάτα της πρωτοχρονιάς

Υλικά
Για την κρέμα τυριού
1/4 κιλού γιαούρτι στραγγιστό
1/4 κιλού ανθότυρο
1 φλιτζάνι αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Λάδι και λευκό πιπέρι

Για την σαλάτα
5 φέτες κομμένες σε λουρίδες από 12 είδη αλλαντικών και τυριών της αρεσκείας σας όπως.
Σαλάμι αέρος, ζαμπόν, πάριζα, προσούτο, παστουρμά,
Τυρί σε φέτες για τοστ γκούντα, τσένταρ, κασέρι, γραβιέρα, ένταμ, κεφαλίσιο.
Μπορείτε να βρείτε και τυριά με μπαχαρικά που θα δώσουν μια άλλη νότα.
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πιπεριές κόκκινες κέρατο
6 αυγά καλά βρασμένα


Εκτέλεση
Βάζουμε το γιαούρτι σε φίλτρο του καφέ που είναι μέσα σε ένα σουρωτήρι και το βάζουμε σε ένα μπολ να στραγγίξει όλα τα υγρά του για ένα βράδυ.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με όλα τα άλλα υλικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο να ενώσουν τις γεύσεις τους μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα. Σε στρογγυλή πιατέλα βάζουμε στο κέντρο την κρέμα τυριού. Γύρο του βάζουμε αφήνοντας ένα μικρό κενό τα τυριά και αλλαντικά εναλλάξ.
Ανάμεσα στην κρέμα και τα αλλαντικά βάζουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Κόβουμε τα αυγά στην μέση οριζόντια χωρίς να τα χαλάσουμε και τα βάζουμε πάνω στα τυριά με σχήμα του ρολογιού.
Κόβουμε τις κόκκινες πιπεριές κέρατο σε λουρίδες και με δύο μεγάλες κάνουμε τους δείκτες του ρολογιού. Με μικρότερα κομμάτια κάνουμε τα λατινικά νούμερα στις ώρες.
Σερβίρουμε ένα ρολόι στο τραπέζι μας για την αλλαγή του χρόνου.

 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: