Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Χτένια με σάλτσα μανταρίνι

Υλικά
16 χτένια μεγάλα, περίπου 750 γραμ.
3 κουταλιές σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό χοντροκομμένο (τα φύλλα μόνο)
1 κουταλιές σούπας σέλινο χοντροκομμένο (τα φύλλα μόνο)
2 πρέζεs φύλλα φρέσκο Θυμάρι ή 1 κουταλάκι γλυκού ξερό τριμμένο
1 αλάτι χοντρό και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1 1/2 φλιτζάνι χυμό μανταρίνι φρεσκοστυμμένο
1/2 φλιτζάνι ζωμό ψάρι,
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 χυμό λεμόνι φρεσκοστυμμένο


Εκτέλεση
Βάλτε τα χτένια σε γαβάθα και ανακατέψτε τα με το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το σέλινο και το Θυμάρι. Βάλτε αλάτι και πιπέρι όσο Θέλετε και αφήστε τα στο ψυγείο να μαριναριστούν 2-3 ώρες. Σε μικρή κατσαρόλα βράστε το χυμό μανταρίνι, μέχρι να μείνει 1/3 φλιτζανιού
Προσθέστε το ζωμό ψαριού και όταν το μείγμα πάρει βράση, προσθέστε την κρέμα και αφήστε να βράσει γερά δίχως να ανακατεύετε για 5-7 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει. Δοκιμάστε τη σάλτσα, και αν είναι γλυκιά βάλτε λίγο λεμόνι και πιπέρι. Αν πήξει πολύ, προσθέστε 1-2 κουταλιές γλυκού νερό. (Μέχρι το σημείο αυτό, η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί σε μπεν μαρί για 1 ώρα και να ξαναζεσταθεί ελαφρά, πριν από τη χρήση). Δεκαπέντε λεπτά προτού να σερβίρετε, προθερμάνετε το γκριλ και ξαναζεστάνετε τη σάλτσα, αν χρειάζεται.
Τοποθετήστε τα χτένια σε σχάρα και ψήστε τα σε απόσταση 10 εκ. από το γκρι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να σφίξουν. Ζεστάνετε 4 πιάτα και βάλτε 2 κουταλιές ζεστή σάλτσα στο καθένα. Τοποθετήστε από 4 χτένια στην κάθε μερίδα και σερβίρετε αμέσως.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: