Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Συντήρηση φρέσκων λαχανικών

Είδος                          Οδηγίες συντήρησης

Καρότα                        Σε σκοτεινό δροσερό μέρος άπλυτα-Τυλίξτε τα σε
                                      χαρτί κουζίνας και φυλάξτε τα στο συρτάρι των
                                      λαχανικών για μία εβδομάδα

Φρέσκα κρεμμύδια   Στο ψυγείο για μία εβδομάδα

Παντζάρια                  Στο ψυγείο για μία εβδομάδα

Ραπανάκια                Στο ψυγείο για τρεις ημέρες. Απομακρύνετε
                                    προηγουμένως τα φύλλα

Σπαράγγια                Με την φλούδα σε ένα υγρό πανί σε μικρή πλαστική
                                   Σακούλα το πολύ τρείς ημέρες στο ψυγείο

Σπανάκι                    Το φρέσκο σπανάκι διατηρείτε άπλυτο σε πλαστική
                                   σακούλα στο ψυγείο για πέντε ημέρες. Διπλώστε το
                                   μέσα σε υγρό χαρτί

Μήλα                        Στο ψυγείο σε πλαστική σακούλα διατηρούνται
                                   μερικές εβδομάδες

Αχλάδια                   Στο ψυγείο σε πλαστική σακούλα διατηρούνται μία
                                  Εβδομάδα

Φράουλες               Στο ψυγείο απλωτές το πολύ δύο ημέρες

Ακτινίδια                Τα ώριμα φρούτα για μερικές μέρες στο ψυγείο, τα
                                 ανώριμα μερικές εβδομάδες.

Φυσαλίδα (Physalis) Ωριμάζει σε θερμοκρασία δωματίου. Διαφορετικά
                                 τα ώριμα στο ψυγείο για μερικές μέρες τυλιγμένα
                                 σε χαρτί κουζίνας.

Σταφύλια             Τυλιγμένα σε χαρτί κουζίνας και σακούλα στο ψυγείο

                              για περίπου τέσσερις μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: