Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Τάρτα με ρόδια και τυρί κρέμα μασκαρπόνε

Υλικά για τη ζύμη
1 αβγό
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
200 γραμ. βούτυρο
300 γραμ. αλεύρι.
Για τη γέμιση αμυγδάλου
125 γραμ. βούτυρο φρέσκο
125 γραμ. ζάχαρη άχνη
125 γραμ. αμύγδαλα σκόνη
2 μεγάλα αβγά ή 3 μικρά
25 γραμ. αλεύρι
25 γραμ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
Για την κρέμα μασκαρπόνε
 600 γραμ. τυρί μασκαρπόνε
60 γραμ. άχνη ζάχαρη

80 γραμ. χυμό από ρόδια
σπόρια ροδιού για την επικάλυψη

Εκτέλεση για τη ζύμη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, καλύπτουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες. Σε μία φόρμα τάρτας ή τσέρκι διαμέτρου 25 εκ. και ύψους 4 εκ. ανοίγουμε τη Ζύμη. Τοποθετούμε στο εσωτερικό της μία μεμβράνη με ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Απλώνουμε στο κάτω μέρος της τάρτας την κρέμα αμυγδάλου και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά στους 160 βαθμούς έως ότου ψηθεί η κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει η τάρτα και την καλύπτουμε με την κρέμα μασκαρπόνε.
Για τη γέμιση αμυγδάλου
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αβγά και το ρούμι. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες.
Για την κρέμα μασκαρπόνε
Ανακατεύουμε πολύ απαλά το τυρί μαζί με την άχνη και το χυμό ροδιού. Τοποθετούμε την κρέμα μέσα στην ψημένη τάρτα και γαρνίρουμε με τα σπόρια ροδιού.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: