Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Βάση για κροκέτες πατάτας


Υλικά
2 κιλά πατάτες τριμμένες σε χοντρό τρίφτη
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο ξερό βασιλικό
1 κουταλάκι γλυκού σκόρδο σε σκόνη

Για  την γέμιση
Πρώτη. Σαλάμι αέρος και τυρί
Δεύτερη. 6 φέτες τυρί για τοστ και 10 λουκάνικα
Τρίτη. τυρί κρέμα, 1/2 φλιτζάνι διάφορα τριμμένα τυριά, 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι, 1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι, 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μπέικον 6 πιπεριές κέρατο.
Τετάρτη. 1 κρεμμύδι, 2 πιπεριές, 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα. 1/2 φλιτζάνι Τριμμένο τυρί


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.



Παίρνουμε λίγο με το χέρι μας και το ανοίγουμε στην παλάμη μας σαν πιττάκι. 


Βάζουμε μέσα την γέμιση που θέλουμε και κλίνουμε την πατάτα σε ρολάκι (βαρελάκι).



Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσό χρώμα.



Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ζαμπόν και τυρί ή βάζουμε μια φέτα τυρί του τοστ και τυλίγουμε μέσα λουκάνικο το κόβουμε σε κομματάκια και το βάζουμε για γέμιση.


Μια άλλη γέμιση είναι σε ένα μπολ βάζουμε τυρί κρέμα προσθέτουμε μισό φλιτζάνι διάφορα τριμμένα τυριά, 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι, ½ κουταλάκι γλυκού πιπέρι, 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μπέικον και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε με το μείγμα πιπεριές κέρατο και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια να χωράνε στις κροκέτες  μας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Παίρνουμε το μείγμα και γεμίζουμε τις κροκέτες μας.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: