Υλικά Για την κρέμα
12Κρόκοι αυγών
180 γραμ. Ζάχαρη
750 γραμ. Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
90 γραμ. Λικέρ καφέ
4 δόσεις Καφέ espresso
Για τη σως
300 γραμ. Γάλα
400 γραμ. Σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
2 δόσεις Καφέ espresso
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος ώστε να αποκτήσει παχύρρευστη
μορφή (σαντιγί). Ένωστε τις δύο κρέμες και ανακάτεψε απαλά. Άδειασε το μείγμα
σε ένα τσέρκι, 24 εκατοστών κατά προτίμηση, και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη για
τουλάχιστον 6 ώρες. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα με τη σως σοκολάτας!
Για τη σως
Αρχικά ζεσταίνετε το γάλα. Τεμάχισε τη σοκολάτα σε μικρά
κομμάτια κι περιχύστε την με το γάλα. Πρόσθεσε τον καφέ και ανακάτεψε το μείγμα
ώσπου να γίνει ομοιογενές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου