Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Semifreddo με καφέ

Υλικά Για την κρέμα
12Κρόκοι αυγών
180 γραμ. Ζάχαρη
750 γραμ. Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
90 γραμ. Λικέρ καφέ
4 δόσεις Καφέ espresso
Για τη σως
300 γραμ. Γάλα
400 γραμ. Σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
2 δόσεις Καφέ espresso

Εκτέλεση
Για την κρέμα
Χώριστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών και χτύπησε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά άσπρο και αφράτο. Μόλις το απομακρύνετε από τη φωτιά, συνέχιστε το χτύπημα προσθέτοντας σταδιακά το λικέρ καφέ και τον καφέ espresso μέχρι το μείγμα να δέσει και να κρυώσει.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος ώστε να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή (σαντιγί). Ένωστε τις δύο κρέμες και ανακάτεψε απαλά. Άδειασε το μείγμα σε ένα τσέρκι, 24 εκατοστών κατά προτίμηση, και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα με τη σως σοκολάτας!


Για τη σως
Αρχικά ζεσταίνετε το γάλα. Τεμάχισε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια κι περιχύστε την με το γάλα. Πρόσθεσε τον καφέ και ανακάτεψε το μείγμα ώσπου να γίνει ομοιογενές.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: