Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Χοχλιοί (σαλιγκάρια) με τσιγαριστά βλίτα

Υλικά
1 κιλό χοχλιούς (σαλιγκάρια)
2/3 νεροπότηρου ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα       
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια          
3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μεγάλους κύβους          
3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες      
1 κιλό βλίτα, καθαρισμένα, πλυμένα και στραγγισμένα
2 ώριμες ντομάτες, περασμένες από τον τρίφτη 
5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο  
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τους χοχλιούς στο ελαιόλαδο, μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε και τα βλίτα. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπά­ζουμε την κατσαρόλα. Μόλις μαρα­θούν τα χόρτα, ρίχνουμε την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Ξανασκεπάζουμε, την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 20 λεπτά.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: