Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Βασιλόπιτα με γλάσο

Υλικά
400 γραμ. Ζαχαρούχο γάλα
150 γραμ. ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
4 ασπράδια αυγών
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
350 γραμ. αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. σταφίδες
80 γραμ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
1/4 κουταλιού γλυκού κανέλα
λίγο γαρίφαλο
Υλικά για το γλάσο
200 γραμ. Ζαχαρούχο γάλα
230 γραμ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Προσθέτουμε το Ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, την μισή μαρέγκα και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα καθώς και τα μυρωδικά. Ρίχνουμε και τις σταφίδες, αφού προηγουμένως τις έχουμε μουσκέψει στο ρούμι για αρκετή ώρα. Τέλος, ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 60 λεπτά. Αν χρειαστεί ψήνουμε λίγο παραπάνω.
Μόλις την βγάλουμε πολύ ζεστή βάζουμε το γλάσο.
Για το γλάσο. Ανακατεύουμε το Ζαχαρούχο γάλα μαζί με την άχνη και καλύπτουμε το κέικ ζεστό έτσι ώστε να κρυσταλλώσει.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: