Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Τηγανιά με πιπεριές, ελιές και φέτα

Υλικά
½ κιλό χοιρινό (λαιμός)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 πιπεριές πράσινη και κόκκινη
1 σκόρδο
200 γραμ. σκληρή φέτα
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
¼ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1 φλιτζάνι ελιές πράσινες τσακιστές
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό σε λωρίδες πάχους 1 εκατοστού. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.


Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
Μόλις ξανθύνουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το χοιρινό και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα.


Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά θα χρειαστεί περίπου 10-15 λεπτά, ανάλογα τη κουζίνα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις ελιές και συνεχίζουμε για άλλα 3-4 λεπτά.


Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη σκληρή φέτα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και η τηγανιά είναι έτοιμη.





Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: