Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Αγκινάρες ρολό με κιμά

Υλικά
10 - 12 αγκινάρες
3/4 κιλού κιμά
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
αλάτι
3 μεγάλες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι λάδι
Για την κρέμα
4 κουταλιές κοφτές βούτυρο
6 κουταλιές αλεύρι
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
αλάτι
2 αυγά


Εκτέλεση
βάζουμε με αλάτι και νερό να μισοβράσουν τις βγάζουμε ολόκληρες με προσοχή, τις βάζουμε ανάποδα σε ταψί να στραγγίσουν, κόβουμε φέτες το κεφάλια και πιέζουμε τα φύλλα ελαφρά να βγάλουν το νερό τους.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε λίγο. Προσθέτουμε τον κιμά. τον ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και, όταν πιει το ζουμί, ρίχνουμε ψιλοκομμένες τις ντομάτες και λίγο αλάτι κι αφήνουμε να βράσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα
 Βάζουμε το μισό βούτυρο σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι, το κοκκινίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε χλιαρό το γάλα (ανακατεύοντας να μη σβολιάσει) βάζουμε και λίγο αλάτι κι ανακατεύουμε ώσπου να γίνει κρέμα πηχτή.
Απλώνουμε σε τραπέζι ένα - ένα 4 Φύλλα πίτας και τα βουτυρώνουμε.
Στην κατσαρόλα πού ετοιμάσαμε την κρέμα ρίχνουμε τον κιμά και τις αγκινάρες και τα ανακατεύουμε με προσοχή. Τα αδειάζουμε όλα μαζί στην άκρη των φύλλων και τυλίγουμε σαν φραντζόλα, προσέχοντας να μη σκιστεί το φύλλο.
Τοποθετούμε τη φραντζόλα σε ταψί βουτυρωμένο και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Αν ή φραντζόλα γίνεται μεγάλη μπορούμε να κάνουμε δυο ή και περισσότερες.

Όταν ψηθεί, την κόβουμε φέτες όπως όλα τα ρολά και σερβίρουμε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: