Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

χοιρινό σε πίτα με πατάτες τηγανιτές

Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε μικρά κομμάτια
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μπέικον ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
500 γραμ ζωμό κρέατος
1 μπύρα
2 κουταλάκια γλυκού νισεστέ (καλαμποκάλευρο)
1 μεγάλο καρβέλι ψωμί
2 -3 Πατάτες τηγανιτές


Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το μπέικον με το κρεμμύδι. Όταν μαραθεί το κρεμμύδι ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και αφήνουμε να πάρουν μαραθούν και αυτά. Βγάζουμε από το τηγάνι και κρατάμε στην άκρη.


Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τις άλλες δύο κουταλιές σούπας λάδι και σοτάρουμε το κρέας χοντροκομμένο μέχρι να πάει χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, την ρίγανη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε πάλι για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τον ζωμό και την μπύρα και αφήνουμε να πάρει βράση.


Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το νισεστέ με 2 κουταλιές νερό και το βάζουμε και αυτό στο τηγάνι μας. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.. αφήνουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του και βγάζουμε από την φωτιά.


Κόβουμε με προσοχή το επάνω μέρος από το καρβέλι και αφαιρούμε την ψίχα. Βάζουμε μέσα το κρέας χωρίς πολλά ζουμιά αν έχει και το βάζουμε σε ταψί και στον φούρνο για 30 λεπτά.


Τηγανίζουμε τις πατάτες. Βγάζουμε από τον φούρνο και βάζουμε τις τηγανιτές πατάτες από πάνω και σερβίρουμε.




Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: