Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Αλμυρά τσουρέκια

Υλικά
1 αυγό (χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι)
1/2 πακέτο μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι λάδι
3/4 φλιτζανιού γάλα
40 γραμ. μαγιά νωπή
4 φλιτζάνια αλεύρι
σουσάμι, κατά προτίμηση μαύρο, ή κόλιαντρο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Για τη γέμιση
100 γραμ. φέτα ή κασέρι
3 μέτριες πατάτες (βρασμένες)
2 πιπεριές κόκκινες κέρατο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε χλιαρό γάλα λιώνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και περιμένουμε να φουσκώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο. Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά, το ασπράδι, τη μαργαρίνη λιωμένη, το λάδι, το αλάτι και τα ζυμώνουμε. Καλύπτουμε τη ζύμη με πανί μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε τις πατάτες, το λιωμένο τυρί, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις πιπεριές ψιλές λουρίδες και ανακατεύουμε. Από το ζυμαράκι κόβουμε κομματάκια σε μέγεθος αυγού. Τα στρογγυλεύουμε και τα πατάμε ελαφρά. Στο κέντρο τους βάζουμε 1 κουταλάκι μίγμα και το κλείνουμε να μην φαίνεται το μίγμα.
Σε βουτυρωμένο ταψάκι τοποθετούμε τα ζυμαράκια ανάποδα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μισή ώρα σε Θερμοκρασία δωματίου. Τα αλείφουμε με τον κρόκο, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: