Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Οι Χοχλιοί και πως ετοιμάζονται

Οι χοχλιοί (σαλιγκάρια) πρέπει να καθαριστούν καλά και να αφαιρεί η τσίπα που σχηματίζεται στα στόμια των οστράκων. Όσο πιο μεγάλη είναι η μεμβράνη, τόσο πιο εύρωστος και πιο παχύς είναι ο χοχλιός.

Τους βάζουμε, λοιπόν, μέσα σε νερό και τους αφήνουμε για λίγο. Αμέσως θα αρχίσουν να ζωντανεύουν από την νάρκη.

Ένας -ένας βγαίνουν πλέον από το κέλυφός τους και εμείς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους ζωντανούς από τους τυχόν ψόφιους αν υπάρχουν. 


Όσοι δεν αντιδρούν θα πρέπει να πεταχτούν γιατί είναι ψόφιοι.
Τους αφήνουμε μέσα σε αλεύρι, σε ένα βαθύ σκεπασμένο σκεύος, για περίπου 5 ημέρες, ώστε να βγάλουν όλα τα υγρά τους από την πρασινάδα που έχουν καταναλώσει.

Κατόπιν τους βγάζουμε, τους πλένουμε. Στην συνέχεια καθαρίζουμε σχολαστικά με ένα μαχαίρι όλα τα υπολείμματα της μεμβράνης που υπάρχουν είτε στο στόμιο είτε πάνω στο κέλυφος.

Τους ζεματάμε για 5 λεπτά σε νερό που κοχλάζει, τους ξεπλένουμε με κρύο νερό και είναι έτοιμοι για μαγείρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: