Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ξεροτήγανα

Υλικά
2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 αυγό ολόκληρο και 1 κρόκο
ελάχιστο αλάτι
κρασί άσπρο
λάδι για το τηγάνισμα
ζάχαρη, σιρόπι ή μέλι και κανέλλα

Εκτέλεση
Βάζετε μέσα σε μπολ το αλεύρι και ανοίγετε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Ρίχνετε μέσα το βούτυρο λιωμένο, την ζάχαρη, τα αυγά, ελάχιστο αλάτι και λίγο κρασί άσπρο. Δουλεύετε το μίγμα με ξύλινο κουτάλι και παίρνετε μέσα λίγο λίγο από τα πλάγια το αλεύρι.
Ζυμώνετε την ζύμη καλά, την σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να μείνει 15-20 λεπτά. Κατόπιν την ανοίγετε σε φύλλο μάλλον λεπτό, που το κόβετε σε ροδέλες με οδοντωτό τροχό κοπής.

Τα ρίχνετε σε αρκετό και καυτό λάδι και αφήνετε να ψηθούν μέχρι να ξανθύνουν. Βγάζετε τα ξεροτήγανα από το λάδι και τα πασπαλίζετε ενώ είναι ζεστά, με ζάχαρη. Η τα σερβίρετε περιχυμένα με σιρόπι, μέλι και πασπαλισμένα με κανέλλα.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: