Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Ψωμί χωρίς μαγιά

Υλικά
375 γραμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
1/2 κουταλάκι γλυκού Χοντρό αλάτι
1 πρέζα Χοντροκομμένο πιπέρι
90 γραμ. Βούτυρο λιωμένο
125 γραμ. Γάλα
125 γραμ. Νερό

Εκτέλεση
Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι. Έπειτα προσθέστε το γάλα, το νερό και το λιωμένο βούτυρο και μόλις ζυμωθούν καλά, σταματήστε το ζύμωμα.
Αλεύρωσε τα χέρια σου και αφού πλάσεις τη ζύμη σε μια μπάλα, τοποθέτησέ την σε ένα ταψί. Πίεσε με την παλάμη σου τπ ζύμη προς τα κάτω, φτιάχνοντας ένα καρβέλι και με ένα μαχαίρι χάραξε σταυρωτά.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και συνέχισε για ακόμα 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Το σπιτικό σου, ζεστό ψωμί είναι έτοιμο για σερβίρισμα με βούτυρο και μαρμελάδα!


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: