Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Καρυδόπιτα των Χριστουγέννων του Volta Koyzina

Υλικά
5 αβγά
200 γραμ. ζάχαρη
260 γραμ. αλεύρι
150 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
250 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. γάλα
400 γραμ. καρύδια τριμμένα
2 κουταλάκια γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Υλικά για το σιρόπι
800 γραμ. ζάχαρη
800 γραμ. νερό
 χυμός από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
70 γραμ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίχνουμε τη φρυγανιά, το αλεύρι και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την κανέλα και το μπέικιν. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και στο τέλος τα καρύδια. Τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι διαμέτρου 25 εκ. και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας. Αφαιρούμε την κανέλα και ρίχνουμε το μαύρο ρούμι ή κονιάκ στο σιρόπι και με αυτό σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: