Κεφαλοτύρι Ιωαννίνων
Ήπειρος
Περιοχή Προέλευσης Περιοχή Ιωαννίνων.
Είδος Γάλακτος Πρόβειο ή μείγμα του με κατσικίσιο έως 30%.
Γεύση Υπόγλυκη, πικάντικη, με πλούσιο άρωμα, έντονο σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Χαρακτηριστικά Υπόλευκη μάζα, σκληρό περίβλημα. Ωριμάζει για
τουλάχιστον 3 μήνες. Λιπαρά 25%. Υγρασία 38%.
Χρήσεις Επιτραπέζιο, τριμμένο στα μακαρόνια, σαγανάκι,
πίτες, πιάτα κρεατικών.
Αρμονία Κόκκινα κρασιά, δυνατά λευκά, ούζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου