Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Γαρίδες σουβλάκι με σάλτσα του Volta Koyzina

Υλικά
1 μεγάλη πατάτα
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2/3 φλιτζανιού στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
700 γραμ. μέτριες γαρίδες καθαρισμένες, μόνο με το κέλυφος της ουράς
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίστε την πατάτα, την βράζουμε μέχρι να είναι ψημένη, την κόβετε σε κομμάτια και Βάλτε την στο μπλέντερ. Προσθέστε το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, και τη μουστάρδα και δουλέψτε ανοιγοκλείνοντας το μοτέρ να λιώσουν. Βάλτε το μαϊντανό, το ξύδι, το θυμάρι και το γιαούρτι, και δουλέψτε μερικά δευτερόλεπτα να πάρετε κρεμώδες μίγμα, σαν μαγιονέζα.
Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση, που πρέπει νη είναι έντονη. Σκεπάστε και αφήστε 1-2 ώρες στο ψυγείο.


Προθερμάνετε το γκριλ ή αντικολλητική γκριλιέρα, αλείφοντας ελαφρά με λάδι. Αλατίστε τις γαρίδες και ψήστε τις μόνο μέχρι νη ροδίσουν και από τις δύο μεριές και να σφίξουν. Προσοχή νη μην τις πολύ ψήσετε! Σερβίρετε με τη σάλτσα, πασπαλίζοντας με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: