Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Πλαστός (παραδοσιακή πίτα με χόρτα της Θεσσαλίας)


Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι καλαμποκίσιο
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό πράσα
350 γραμ. τυρί φέτα
λάδι, βούτυρο και αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι, το πλένουμε και το κόβουμε ψιλό. Κόβουμε και τα πράσα σε ψιλά κομματάκια. Ανακατεύουμε το σπανάκι και τα πράσα, τα τρίβουμε με αλάτι και τα αφήνουμε. Μετά από 10' περίπου τα στύβουμε. Στο μεταξύ παίρνουμε το αλεύρι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και νερό και κάνουμε έναν πολτό. Ρίχνουμε λίγο τυρί ψιλοκομμένο μέσα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Με το κουτάλι παίρνουμε το 1/2 πολτό και κάνουμε ένα μέτριο στρώμα κάτω στο ταψί. Επάνω στο στρώμα απλώνουμε ένα άλλο στρώμα με αρκετό τυρί τριμμένο.
Μετά το τυρί βάζουμε ένα άλλο στρώμα με το τριμμένο σπανάκι και από πάνω του το υπόλοιπο τυρί. Ρίχνουμε λίγο λαδάκι και μετά στρώνουμε τον υπόλοιπο πολτό από αλεύρι έτσι ώστε όλα τα μέρη να καλυφθούν από αυτόν. Ρίχνουμε αρκετό λάδι και το ψήνουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να ροδοκοκκινίσει.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: