Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Οι καλύτερες Πατάτες φούρνου

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους  180 βαθμούς. Αυτό που πρέπει να κάνετε αρχικά είναι να πλύνετε καλά τις πατάτες, ώστε να απομακρυνθούν όλα τα περιττά στοιχεία από τη φλούδα τους, αν επιλέξετε baby πατάτες. Αν προτιμήσετε τις κανονικές, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε κυδωνάτες ή σε πιο μικρά κομμάτια. 
Βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό, και τις στραγγίζετε καλά.
Στη συνέχεια,  τις αλείφετε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε και τις τρυπάτε λίγο με ένα πιρούνι παντού (αν είναι μεγάλο μέγεθος).  
Το επόμενο που θα κάνετε είναι να τις βάλετε σε ένα ταψί (μπορείτε να τις βάλετε απευθείας στην επιφάνεια του ταψιού ή εναλλακτικά  στρώστε στο ταψί αλουμινόχαρτο και βάλτε τις πάνω) και να το τοποθετήσετε στον φούρνο. Ψήνετε τις πατάτες για 50-60 λεπτά. 
Το μυστικό για να ψηθούν ομοιόμορφα είναι να τις γυρίζετε κάθε 20 περίπου λεπτά ώστε να σιγουρευτείτε ότι έχουν ψηθεί εσωτερικά. Οι baby πατάτες είναι έτοιμες όταν η φλούδα είναι στεγνή και τραγανή και το εσωτερικό πολύ μαλακό.  
Οι κανονικές πατάτες θα σχηματίσουν χρυσαφένια κρούστα, ενώ θα είναι μαλακές εσωτερικά. Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα, τυλίξτε τις πατατούλες σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τις με αυτό.
Όταν είναι έτοιμες πασπαλίστε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και σερβίρετε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: