Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αυτό που πρέπει να κάνετε αρχικά
είναι να πλύνετε καλά τις πατάτες, ώστε να απομακρυνθούν όλα τα περιττά
στοιχεία από τη φλούδα τους, αν επιλέξετε baby πατάτες. Αν προτιμήσετε τις
κανονικές, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε κυδωνάτες ή σε πιο μικρά κομμάτια.
Βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό, και τις
στραγγίζετε καλά.
Στη συνέχεια, τις
αλείφετε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε και τις τρυπάτε λίγο με ένα πιρούνι
παντού (αν είναι μεγάλο μέγεθος).
Το μυστικό για να ψηθούν
ομοιόμορφα είναι να τις γυρίζετε κάθε 20 περίπου λεπτά ώστε να σιγουρευτείτε
ότι έχουν ψηθεί εσωτερικά. Οι baby πατάτες είναι έτοιμες όταν η φλούδα είναι
στεγνή και τραγανή και το εσωτερικό πολύ μαλακό.
Οι κανονικές πατάτες θα σχηματίσουν
χρυσαφένια κρούστα, ενώ θα είναι μαλακές εσωτερικά. Για πιο ζουμερό αποτέλεσμα,
τυλίξτε τις πατατούλες σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τις με αυτό.
Όταν είναι έτοιμες πασπαλίστε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και
σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου