Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Σαλάτα με ρύζι, μπέικον και Γραβιέρα

Υλικά 
250 γραμ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους
300 γραμ. ρύζι μακρύκοκκο
150 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβκια
1 καρότο τριμμένο
100 γραμ. καλαμπόκι στραγγισμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπα ς μαγιονέζα
1 κουταλιά σούπας γιαούρτι
Κουταλιά σούπας ξίδι λευκό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
μερικούς σπόρους από ρόδια για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτετε το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 -3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το στραγγίζετε. Το ανακατεύετε με την πιπεριά το κρεμμύδι, το μπέικον, τη γραβιέρα, το καρότο και το καλαμπόκι. Χτυπήσετε λάδι, το ξίδι, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και αλάτι και το πιπέρι και περιχύστε την σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και σκορπίζουμε τα ρόδια.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: