Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Μισοφέγγαρα με τυρί

Υλικά Για 7-8 τεμάχια
2 αυγά (1 κρόκος χώρια)
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 φλιτζάνια αλεύρι
Κόλιανδρο και αλάτι
Για τη γέμιση
100 γραμ. φέτα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 μέτριες πατάτες (βρασμένες)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια (πράσινα)

Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο.
Ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το λάδι, τη μαργαρίνη λιωμένη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με βρεγμένο πανί και την αφήνουμε για 20 λεπτά για να ξεκουραστεί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε τις πατάτες, ρίχνουμε την τριμμένη φέτα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και
τα ανακατεύουμε. Κόβουμε από τη ζύμη κομματάκια σαν καρύδι και τα ανοίγουμε σε φύλλο που έχει μέγεθος ίσο με ένα πιατάκι του τσαγιού. Βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε ρολό. Το στρίβουμε στις δύο άκρες για να δώσουμε σχήμα φεγγαριού. Τα περνάμε με τον κρόκο που έχουμε κρατήσει και ρίχνουμε κόλιανδρο. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: