Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Κιμάς με ζαρζαβατικά

Υλικά
1/2 κιλό κιμάς
1/2 κιλό κολοκυθάκια
1/2 κιλό μελιτζάνες
1 κιλό άγγινάρες
1/2 κιλό πατάτες
5 αυγά
λάδι
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά
3/4 του φλιτζ. χυμό ντομάτας

Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Το ίδιο και τις μελιτζάνες.
Κα­θαρίζουμε και τις άγγινάρες. Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε ρίχνοντας 3 κουταλιές λάδι, αλάτι - πιπέρι - μπαχαρικά, το ζω­μό του λεμονιού και 2 αυγά. Ανακα­τεύουμε πολύ καλά.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμέ­νο νερό και τις περνάμε από το μύλο του πουρέ.
Βάζουμε σε κατσαρόλα 3 κουταλιές λάδι και τη ντομάτα να βράσουν και μετά ρίχνουμε τα ζαρζαβατικά να βρά­σουν καλά σε σιγανή φωτιά.
Κατόπιν ετοιμάζουμε τον κιμά και τον βάζουμε σε λεκανίτσα με το αλάτι, πιπέρι, τα 3 αυγά και τον πουρέ της πατάτας. Ρίχνουμε και 2-3 κουταλιές λάδι και ζυμώνουμε καλά. Παίρνουμε ένα λαδωμένο ταψάκι και στρώνουμε μέσα τον κιμά. Τον ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να μισοκρυώσει και με κοφτερό μαχαιρά­κι τον κόβουμε έτσι ώστε να μοιραστεί στα δύο (να γίνει 2 φύλλα θα κοπεί δηλ. οριζόντια). Βάζουμε πάλι το ένα φύλλο του κιμά στο ταψάκι και επάνω του ρίχνουμε τα υλικά (κολοκυθάκια, άγγινάρες και μελιτζάνες) πού ήδη έχουμε μαγειρέψει. Τα απλώνουμε προσεχτικά και επάνω τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι (φύλλο) του κιμά. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνου­με για 15-20' λεπτά. Το φαγητό σερβί­ρεται ζεστό με πατάτες τηγανητές και σάλτσα.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: