Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ψάρι με πράσα και μάραθο στη Λαδόκολλα

Υλικά
600 γραμ. περίπου, σφυρίδα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γραμ. πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
400 γραμ. μάραθο ή φινόκιο και μερικά κλωνάρια
200 γραμ. φρέσκια ντομάτα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
το ασπράδι ενός αβγού, ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βάλτε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι και ι πράσο. Γυρίστε μερικές φορές, και όταν αρχίζουν να μαραίνονται προσθέστε και το μάραθο. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, βάλτε και την ντομάτα στο τηγάνι και βράστε σε δυνατή φωτιά, να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα. Σε ταψί ή πυρέξ απλώστε διπλό λαδόχαρτο. Αδειάστε μέσα το μισό περιεχόμενο του τηγανιού και βάλτε πάνω τι φέτες του ψαριού. Πάνω στις φέτες απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα. Βάλτε αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Διπλώστε τη λαδόκολλα να σκεπάσει το ψάρι, γυρίστε τη και αλείψτε τις άκρες της με ασπράδι. Κολλήστε για να παγιδέψετε μέσα όλη τη νοστιμιά. Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 25-30 λεπτά. Ανοίξτε το πακέτο να δείτε αν έχει σφίξει το ψάρι. Σερβίρετε Ζεστό, με βραστέ πατάτες και άλλα λαχανικά.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: