Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Πίτα του Volta Koyzina με σοκολάτα

Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
90 γραμ. κουβερτούρα
90 γραμ. βούτυρο
90 γραμ. αμύγδαλο σκόνη
90 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό
30 γραμ. αλεύρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αβγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Στο τέλος, προσθέτουμε την κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 2 κύκλους 22-24 εκ. και τοποθετούμε στον ένα κύκλο την κρέμα αφήνοντας 2 εκ. περιφερειακά ελεύθερα (δίχως κρέμα). Αλείφουμε με αβγό την ελεύθερη περιφέρεια και σκεπάζουμε με τον άλλο κύκλο. Πιέζουμε τις 2 σφολιάτες μεταξύ τους, έτσι ώστε να κολλήσουν καλά και με ένα μαχαίρι σπρώχνουμε προς τα μέσα τη σφολιάτα ανά πόντο, ώστε να πετύχουμε σχήμα μαργαρίτας. Με τη μύτη ενός μαχαιριού χαράζουμε πολύ ελαφριά, για να μη σκίσουμε τη σφολιάτα, από το κέντρο στις άκρες ημικύκλιες γραμμές. Αλείφουμε με το υπόλοιπο αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μια ώρα. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: