Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανο

Υλικά Για το ψαρονέφρι
2 ψαρονέφρια 800 γραμ.
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι γλυκού μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Για τον πουρέ
10 βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
300 γραμ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη
1 1/2 – 2 φλιτζάνια γάλα
 Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο


Εκτέλεση
Για τον πουρέ κάστανο. Βάζουμε μια κατσαρόλα στην φωτιά και ρίχνουμε την μαύρη ζάχαρη . αφήνουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Ρίχνουμε μέσα τα κάστανα και τις πατάτες ψιλοκομμένες. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα 1 1/2 φλιτζάνι γάλα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί το γάλα. (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα).


Περιμένουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες τρυφερές. Αδειάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και το κάνουμε ένα ομοιογενές πουρέ. Βάζουμε πάλι τον πουρέ στην κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράσει. Κατεβάζουμε και διατηρούμε ζεστό.


Για να ετοιμάσουμε το ψαρονέφρι σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο να κάψει. Βάζουμε τα ψαρονέφρια μέσα και τα σοτάρουμε μέχρι να κάνουν καλή κρούστα από όλες τις μεριές. Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί και διαλύουμε μέσα την μουστάρδα και το μέλι.
Ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι και μόλις πάρει βράση αλατοπιπερώνουμε κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε στην φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Βγάζουμε τα ψαρονέφρια και τα κόβουμε φετούλες. Σερβίρουμε 4-5 φετούλες περιχύουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με τον πουρέ κάστανο.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: