Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Τούρτα σοκολάτα με μπισκότα και κονιάκ

Υλικά
Για την κρέμα
500 γραμ. Ζαχαρούχο γάλα
300 γραμ. νερό
8 κρόκοι αυγού
80 γραμ. κορν φλάουερ
200 γραμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμ. σοκολάτα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
300 γραμ. Ζαχαρούχο γάλα
200 γραμ. νερό
100 γραμ. κονιάκ

Εκτέλεση
Για την κρέμα. Τοποθετούμε το νερό με το ζαχαρούχο γάλα (500 γραμ.) σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με το κορν φλάουερ κι ελάχιστο από το μίγμα γάλακτος.
Πριν πάρει βράση το γάλα αδειάζουμε το 1/3 μέσα στο μίγμα των κρόκων, ανακατεύουμε πολύ καλά και το ρίχνουμε μέσα στο γάλα, ανακατεύοντας γρήγορα έως ότου δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε την κουβερτούρα τεμαχισμένη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει. Ανακατεύουμε τα 300 γραμ. Ζαχαρούχο γάλα, το νερό και το κονιάκ μαζί. Βουτάμε ένα-ένα τα πτι μπερ και τα τοποθετούμε σε μια στρογγυλή φόρμα. Τοποθετούμε πάνω από αυτά την κρέμα και συνεχίζουμε με τις στρώσεις έως ότου τελειώσουν η κρέμα και τα μπισκότα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε προαιρετικά με κακάο.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: